Hargita Megyei Kulturális Központ EEA Grants

Április 2020
HKSzeCsPSzoV
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
bármikor

Pályázat: Dokumentumfilmek

Pályázati felhívás

Dokumentumfilmek készítésére
Hargita megye roma közösségei témában
 
 
Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ pályázatot hirdet Hargita megye településein élő roma közösségeket bemutató dokumentumfilmek támogatására.
 
A pályázat a Norvég Alap által támogatott Roma közösségek a vizuális művészeteken keresztül című projekt keretében valósul meg.
 
A pályázatra erdélyi jogi és természetes személyek, valamint civil szervezetek nevezhetnek be, amelyek Hargita megyei kötődésűek: Hargita megyében születtek, élnek, hosszabb időt töltöttek a megyében, illetve beható tereptapasztalattal rendelkeznek.
 
Pályázati feltételek:
 
A pályáztató által ajánlott témakörök: Hargita megye egy-egy településén bemutatni a romák életmódját, szokásait, hagyományait, kulturális értékeit és együttélésüket a település lakosaival.
 
A felsorolt témák iránymutatóak, a pályáztató egyeztetés alapján elfogad más olyan témákat is, amelyek a roma közösségek kultúráját mutatja be.
 
A dokumentumfilmek hossza 30-60 perc lehet. A magyar, román és/vagy román nyelven készült filmeket román és angol nyelven kell feliratozni, illetve ahol szükséges magyarul is.
 
A jelentkezés kötelező feltétele, hogy a pályázó be kell legyen jelentkezve az Országos Filmhivatalhoz (Registrul Cinematografiei) a 39/2005-ös Kormányrendelet előírásainak megfelelően.
 
A pályázóktól a következő mellékleteket kérjük:
 
1. Szinopszis (max. 11/2 oldal), belefoglalva a felhasználható szakirodalmat, szakemberekre való hivatkozást is.
2. A rendező szakmai önéletrajza
3. Igazolás az Országos Filmhivatalhoz való bejegyzésről
4. A film költségterve
5. Kitöltött adatlap (letölthető ITT, illetve igényelhető a kultura@ccenter.rocímről)
 
Leadási határidő:2015.07.20., hétfő, 16 óra
 
A szinopszisokat egy öttagú zsűri értékeli ki, amely pontozni fogja a film eredetiségét, illetve a film gondolatmenetének egybeesését a meghatározott témával. A zsűri két nyertest fog megnevezni.
A nyertesek egy-egy dokumentumfilm elkészítésének költségét nyerhetik el fejenként 15.000 lej értékben, a pályázat utólagos finanszírozású. Fontos szempont, hogy a filmek átadása után a tulajdon és sokszorosítás joga a Hargita Megyei Kultutális Központot illeti meg, de a szerző, beleegyezésével, továbbra is szerepelhet a film alkotójaként. Elszámoláskor a pályázó köteles 100 másolt példányt átadni DVD formában a szervezőnek.
 
A nyerteseket 2015. július 27-én értesítjük.
 
A mellékleteket kérjük kinyomtatva eljuttatni a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyére vagy elektronikusan elküldeni a hargitakultura@gmail.com email címre „Dokumentumfilm pályázat” tárggyal (530102, Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám, Telefon: 0266-372044, ill. 0746-244235).