Hargita Megyei Kulturális Központ EEA Grants

Január 2020
HKSzeCsPSzoV
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
bármikor

Sajtószemle

Gyergyói Hírlap: Huszonöt évenként Ditróban lép fel a filharmónia

Színpadélen egyensúlyozva közlekedett csak Haáz Sándor; a ditrói művelődési ház nagyszínpadát ugyanis teljesen megtöltötte a Szentegyházi Gyermekfilharmónia száznál is több zenésze, dalosa.

Gyergyói Hírlap /KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

KISEBBSÉGBEN: Szigetek és tengerek

Az apropó

A Hargita Megyei Kulturális Központ által meghívott fotós csapat a napokban készül kiutazni, hogy 27. tábori küldetését teljesítse. A célállomás: Medgyes és környéke.

www.maszol.ro

Rossz körülmények ellenére jól képzett határvadászok voltak

A második világháborúban harcoló székely határőrökről és határvadászokról tartott előadást Nagy József gyergyóremetei származású kutató, a Budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusza a Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa szervezésében. A Csíki székely határőrök és határvadászok a második világháborúban (1940-1944) című előadását március 1-jén, péntek este a Hargita Megyei Kulturális Központ Pinceklubjában tartotta meg a kutató.

www.lapszemle.ro/

A második világháború csíki vonatkozásai

Csíki székely határőrök és határvadászok a II. világháborúban címmel Nagy József történész, az ELTE Bölcsészettudományi Karának doktorandusz hallgatója tartott előadást pénteken este a Hargita Megyei Kulturális Központ előadótermében.

www.szekelyhon.ro