Hargita Megyei Kulturális Központ EEA Grants

Április 2020
HKSzeCsPSzoV
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
bármikor

Kedves Látogatónk

A Hargita Megyei Kulturális Központ az 1968-ban megalakult Megyei Népi Alkotások Házának jogutódja, jelenleg a Hargita Megyei Tanács önálló jogi személyként működő szakintézménye. A megyei kulturális élet tudományos és módszertani központjaként segíti a helyi társadalom különböző közművelődési és közösségi szerveződéseit, szaktanácsadó és rendezvényszervező szerepe révén összekötő kapocsként szolgál a közművelődési intézmények és civil szervezetek körében.

Intézményünk feladatának tekinti a megye kulturális értékeinek, hagyományainak gyűjtését, kutatását, megőrzését illetve közkinccsé tételét. Tevékenységünk három alappillére a rendezvényszervezés, a felnőttképzés és a kutatói munka, emellett pedig rendszeresen jelentetünk meg kiadványokat.

Célunknak tekintjük kielégíteni a térség lakosságának kulturális igényeit és törekszünk arra, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot, igényes szórakozási lehetőséget. Évente átlagosan 150 kulturális projektet valósítunk meg vidéki és városi helyszíneken közel 100 partnerintézmény/szervezet együttműködésével és számos esetben pályázati források bevonásával.

Székhelyet biztosítunk az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesületnek, pinceklubunkat pedig számos olyan kulturális, közművelődési szervezet/csoport előtt nyitottuk meg, akik otthont kerestek kulturális tevékenységük számára.

Folyamatosan bővülő szakkönyvtárunkba szeretettel várjuk az olvasni vágyókat.

Bízunk benne, hogy tevékenységünk hozzájárul a térség kulturális életének színesebbé, gazdagabbá, színvonalasabbá tételéhez.

Kedves Látogatónk, ajánljuk szíves figyelmébe honlapunkat, programjainkat. Értéket teremteni, cserélni és megőrizni csak együttműködve lehet, ezért kérjük, legyen a közönségünk, a partnerünk egy program megvalósításában. Tartson velünk a kultúra ösvényein...