Hargita Megyei Kulturális Központ EEA Grants

Április 2020
HKSzeCsPSzoV
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
1 1 1 1 1 1 1
bármikor

Free Camp

FREE Camp Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótáborok

A Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa szervezésében 2005-ben alakult a FREE Camp alkotótábor. Azóta beírta magát a térség rangos kulturális eseményeinek sorába, melyről a hazai és külföldi szakma egyaránt elismerően nyilatkozik.

 A FREE Camp, nemzetközi, képzőművészeti és tipikusan városi jelegű alkotótábor. A betonskatulyák kellős közepén vert tanyát. Ebből a tényből adódóan nem a plan-air jut eszünkbe amikor belépünk az ideiglenesen műteremmé alakított Szakszervezetek Művelődési Házának Márványtermébe. A kontempláció, a művész magával hozott gondolatai és ezek valamiféle érlelése, majd kivetítése fogad bennünket. Az ideiglenes alkotóközösség lázas tevékenysége tölti be a teret, amely a tábor végén átalakul a meggyőzés erejével ható zárókiállítássá.

A műhely tematikailag kötetlen, a teljes alkotói szabadságra alapoz és a szokatlan környezet sugallatára történő új reakciókat vizsgálva teremt egyedi munkafeltételeket. Ugyanakkor nyitott, az érdeklődők betekintést nyerhetnek az alkotás folyamatába, és dialógust folytathatnak az alkotókkal.